Iphone turiu apie pora dienu, kiek anksciau teko ji pamankyti. Taigi, iphone pliusai lyginant su Nokia 5800:
1. Didedesnis ekranas, multitouch funkcija. Ekranas zymiai ryskesnis uz 5800, net pries saule galima viska puikiai iziureti, su 5800 kartais tai budavo labai sunktu, tekdavo ranka pridenkti ekrana. Pats ekranas yra zymiai jautresnis, taip pat nera styluso, taciau jo cia ir nereikia, viskas pritaikyti liesti pirstu, ant 5800 kartais reiktdavo traukti stylusa, ypac naudojantis narsykle.
2. Greitai besisukanti narsykle naudojantis wifi, jokio lago, labai patogu zoom'inti naudojant du pirstus. Su visais mano lankomais puslapiais narsykle puikiai susidoroja
3. Sms rasymas, pirma naudojimosi valanda sukele siek tiek keblumu, nes buvau priprates prie 5800qwerty, labai patogus zinuciu vaizdavimas, viskas atrodo kaip chat'as.
4. Paprastas e-mail kofiguravimas, jokiu keblumu neiskilo konfiguruojant gmail pasto dezute. Ant nokijos reikedavo truputi pasiknisti nustatymuose, reikedavo nustatyti koki rysi naudojant ji turetu jungtis ir panasiai.
5. Paprastas wifi konfiguravimas, naudojantis Nokia 5800 taip ir nepavyko prisijunkti prie mru edurom bevielio interneto, o su iphone tai pavyko is pirmo karto

6. Labai patogi os, iphone os zymiai patogesne naudotis, negu symbian os v9.5., taip pat ji sukasi greiciau uz symbian, nesijaucia jokio lagu, prisingai negu ant 5800 ijungus temu efektus.
7. Krovimasis per usb
Na o dabar pereisiu prie Iphone minusu, taigi:
1. Muzikos atkurimas per ausines ir garsikalbi, Nokia 5800 turi vienus geriausiu stereo garsiakalbiu, muzika skamba zymiai garsiau ir kokybiskiau, negu ant iphone, siek tiek nusivyliau ir atkurimo kokybe per ausines, 5800 siuo atzvilgiu labai lenkia iphone. Truputi idiotiskas muzikos kelimas per itunes.
2. Pastovus bandymas jungtis prie interneto naudojantis edge, tai jau pradeda uzknisti, ypac, kaip ryte randi apie 10sms, kad saskaitoj nepakanka pinigu.
3. Kartais uzknisa ir tas ekrano jautrumas, kaip netycia issiunti nebaigta rasyti sms.
4. Siek tiek pasigendu ivairiu nustatymu galimybes, ant iphone man ju truksta.
5. Dizainas iphone gal ir grazesnis, bet tikrai nepatogesnis, 5800 lyg isilieja i ranka, o ant iphone toks jausmas, kad ims ir iskris jisai, viena ranka zymiai patogiau naudotis Nokia 5800.
6.Patogesnis duomenu perkelimas(muzikos, filmu) lyginant su iphone
Jau net nekalbesiu apie gps, normalios kameros nebuvima, taciau siuo metu man sitie dalykai nera reikalingi telefone. Iphone labiau kaip zaisliukas, juo naudotis patogu, taciau neturi tokiu fonkciju kaip konkurentai, bet jis kitoks ir tikriausiai del sios priezasties ji ir isigijau, vargu ar jis pas mane uzsibus taip ilgai, kaip Nokia 5800, taciau tai lyg gera investicija, telefonas per tris menesius tikrai nenuvertes arba nuvertes labai minimaliai, juk tai retas telefonas, skelbimuose ju yra vienetai(kalbu apie gerai islaikytus telefonus). Taigi, tiek siandien mano pastebejimu,siek tiek papildysiu po ilgesnio naudojimosi

, beja, muzikos atkurimo kokybe per ausines reiktu lygint su identiskomis ausinemis, nes daug kas priklauso nuo ausiniu, visgi iPod Touch vadinamas geriausiai (na jei ne geriausiai tai vienas is geriausiai) atkurianciu grotuvu, o iPhone jei taip galima issireikti , turi savyje iPod'a , t.y. muzika atkuria (per ausines) visiskai taip pat, kaip iPod Touch 

iPhone OS žavi savo greičiu, paprastumu, viską gali daryti intuityviai, jokių double-click, viskas suprantama, gražu, animuota ir svarbiausia, kad greita
Vien ko vertas ekranas, viskas suveikia iš pirmo prisilietimo, likau nustebinas ekrano jautrumo, 5800 ekranas man pasirodė jautrus, bet čia visai kitas lygis. Niekada nemėgau apple , nes jų prekės išsiskirdavo kaina, man atrodė kvaila už telefona be gps, be normalaus bluetooth ir tik su dviejų megapikselių kamera mokėti tokius pinigus( iPhone 2g konkuravo su Nokia N95 ir kainavo abu panašiai) Tačiau ką turime dabar, n95 yra tik kadaise buvęs vienas iš Nokia flagmanų, o apple iPhone-telefonas įėjęs į istoriją. Esu jau seniai išaugęs iš to amžiaus, kaip bluetooth ryšiu su draugais keisdavausi failais, kamera telefone man tapo beveik nereikalinga, kol nuosavo automobilio neturiu, tai man ir gps nėra reikalingas, tad pirkdamas iphone paaukojau kelias man nereikalingas funkcijas, bet įsigijau nuostabų telefoną ir sekantis bus tik Iphone 3g arba 3gs, neišsivaizduoju savęs naudojantis kitu, šiuo metu rinkoje esančiu telefonu. Tiesa, Nokia jau pradedės naujos symbian os invaziją 2010 metais, kuri gali būti puiki os, bet tik laikas tai parodys, o kolkas pasiliksiu prie iPhone, nes jam kileris dar nėra sukurtas 

bet ateityje būtinai 3gs įsigysiu